Takläggare Västerås

Vi på Mellansvenska Takbolaget AB har bred kompetens inom alla typer av takläggning, takrenovering, plåtarbeten och snöskottning. Genom vårt dotterbolag Skandinaviska Roof AB renoverar och lägger vi nytt tak av tegel, betong och plåt i Västerås med omnejd. Vid behov tar vi också bort utslitet material, renoverar eventuella fuktskadade takstolar.

Takbolaget är en totalentreprenör, vilket innebär att vi tar hand om alla arbetsmoment, från början till slut. Det gör att du som kund alltid kan känna dig trygg, eftersom du aldrig behöver undra vem som ansvarar för vad. Som vårt namn antyder arbetar vi i hela Mellansverige, med Västerås och Stockholm som bas.

Vi arbetar med alla slags tak, allt från sadeltak, brutna tak, halv- och helvalmade tak och pulpettak. Självklart arbetar vi enbart med produkter som håller högsta kvalitet.

Takbolaget ser alltid till att skapa tak som behöver så lite underhåll som möjligt. Det innebär bland annat att vi ser till att underlaget är korrekt konstruerat och att såväl takpapp som läkt sitter som det ska, utan öppna skarvar eller spikhål. Vi ser också till att det är god ventilation för att minska risken för kondens.

Kontakt

Välkommen att ta kontakt med vårt kontor i Västerås på 021-440 21 20. Utöver att vi gärna svarar på frågor ger vi rådgivning och prisförslag för olika typer av arbeten. Om du hellre vill att vi kontaktar dig kan du fylla i formuläret du hittar till höger på denna sida.

Taktyper och material

Tegeltak

När vi lägger tegeltak i Västerås använder vi oss alltid av Vittinges tegel som har 10 års garanti mot frostskador, men som med rätt underhåll kan hålla i över 100 år. Lerpannorna ger ett klassiskt utseende som bara blir vackrare med åren. Läs mer om Vittinges modeller enkupigt E13 och tvåkupigt T11. Det enkupiga teglet är Vittinges original, medan det tvåkupiga teglet är en modernare variant.

Betongtak

När vi lägger betongtak i Västerås använder vi oss alltid av högkvalitativa pannor från Benders och Monier som tål det nordiska klimatet väl. Deras höga hållfasthet, frostbeständighet och vattentäthet är svårslagen. Samtidigt är pannorna smutsavvisande och har en kulörbeständig yta. Vi rekommenderar särskilt Benders betongpanna Jönåker Polar som dessutom har en värmereflekterande yta, vilket ger ett behagligt inomhusklimat. Det går även att lägga Benders betongpannor med integrerade solceller. Läs mer om betongtak här och om betongpannor med solceller här.

Plåttak

Vi på Takbolaget har också lång erfarenhet av att lägga nytt plåttak eller reparera det befintliga. Fördelen med plåttak är att det har en låg vikt, vilket gör att exempelvis takpannor av plåt är lätta att hantera och att tyngden på undertaket blir liten. I Västerås erbjuder vi allt från bandtäckningsplåt och byggplåt till takpannor av plåt i många olika kulörer. Vi använder oss alltid av Areco eller Lindab som leverantörer. Du kan läsa mer om plåttak här.

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster:

Vi är verksamma i följande orter

Västerås Örebro Eskilstuna Arboga Köping Fagersta Enköping Danderyd Vallentuna Stockholm Bålsta Järfälla Täby