Betongtak

Betong är ett fantastiskt användbart material som kan användas i de flesta byggtekniska sammanhang. Detta eftersom det är starkt, lätthanterligt och står emot väder, vind och temperaturväxlingar mycket bra. Betong består enbart av naturliga produkter – sand, vatten, cement, järnoxidpigment och vattenbaserad färg.

Typiskt för just betongpannor är att de är täta, extremt motståndskraftigt mot frostsprängningar och inte bleks av solen. Betongpannor är också lätta att lägga med hög precision och relativt billiga. Dessutom finns de i många olika färger och med olika typer av ytbehandlingar. Med andra ord finns det betongtakpannor för alla typer av hus och smaker!

När vi på Takbolaget lägger betongtak använder vi oss alltid av Benders eller Moniers takpannor.

Benders

Benders högkvalitativa betongpannor är storsäljare i Sverige eftersom de tål det nordiska klimatet väl – deras höga hållfasthet, frostbeständighet och vattentäthet är svårslagen. Benders är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ger 10 års garanti på sina takpannor. Lägger du ett komplett betongtak med Benters orginaltillbehör höjs garantitiden till 30 år.

Den mest populära pannan är Palema och har varit det sedan den lanserades på 60-talet. Den har en tvåkupig design med ett klassiskt utseende som passar alla tak. Därtill finns Exklusiv enkupig samt Carisma Platt, som är en helt platt betongpanna.

Benders betongpannemodeller kan fås med olika pigmentering och ytstruktur. Här är några av de vanligaste ytbehandlingarna:

Bender Candor är en blank ytbehandling som är extra hård. Candor är därför mer slitstark än traditionella ytbehandlingar samt står väl emot alg- och mosspåväxt. Den har därför en lång estetisk livslängd och bland Takbolagets kunder är det här den mest populära ytbehandlingen.

Bender Benderit halvmatt är en traditionell takpanna som innebär att pannan är färgad rakt igenom. Vid slutbehandling läggs ytterligare två lager med samma färg för att ytterligare framhäva färgen på taket.

Bender Brilliant är en unik behandling med ett metallicbaserat pigment som ger överlägsen beständighet jämfört med andra ytbehandlingar. Pigmenten i färgen är platta, vilket skapar ett färgspel där glansen och färgen skiftar med hjälp av ljuset som träffar pannan.
Läs mer om Benders betongpannor här.

Monier

Även Monier är en världsledande leverantör av takmaterial. Deras betongpannor har en matt och extra tålig yta som är färgad rakt igenom, varför den inte kan blekas av solen. Nedan är ett urval av Moniers mest populära pannor:

Jönåker Elegant är Moniers mest sålda takpanna. Den ha en klassisk design som är lätt att lägga. Ytan är dubbelt förstärkt för att vara extra slittålig och den finns i ett stort antal färger. Det finns många originaltillbehör, vilket gör att pannorna kan läggas på alla typer av tak.

Jönåker Polar har en matt och värmereflekterande yta i en mjuk och naturlig färgskala som bara blir vackrare med tiden. Det gör modellen idealisk för äldre hus och för den som vill ha ett behagligt inomhusklimat sommartid.

Jönåker Protector 2.0 är en klassisk betongpanna i rena och klara färger med en glansig yta. Jämfört med traditionella ytbehandlingar av betongpannor håller färgen längre. Protectors hårda yta gör dessutom att pannorna är mer motståndskraftiga mot smuts.
Läs mer om Moniers Jönåkerpannor här.

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster:

Vi är verksamma i följande orter

Västerås Örebro Eskilstuna Arboga Köping Fagersta Enköping Danderyd Vallentuna Stockholm Bålsta Järfälla Täby