Boka ett kostnadsfritt hembesök!

Så går takbytet till i 4 steg

1. Hembesök & kontroll

Vår takexpert besöker dig för en kostnadsfri besiktning av ditt tak. Du får en ordentlig genomgång där experten undersöker hela konstruktionen, vilket inkluderar beläggning, ventilation och övriga delar av taket. Skador och problem noteras och ligger till grund för vår rekommendation. Våra experter har lång erfarenhet och vet vilka faktorer som ska beaktas, så att du får en korrekt bedömning av ditt tak.

2. Planering & offert

Utifrån besiktningen skapar våra experter ett renoveringsförslag. Detta förslag ligger till grund för vår takoffert, som alltid är till fast pris. I vårt förslag ingår allt som behövs för ditt tak: ny beläggning, taksäkerhetsprodukter, takkonstruktion och vattenavrinningssystem. Vårt fasta pris garanterar att du inte får en obehaglig överraskning när fakturan kommer.

3. Takbytet utförs

När du beställer ditt takbyte kommer vi överens om en lämplig tid för byggstart. Våra takmontörer har med sig allt som behövs för att utföra jobbet. Vi ser också till att arbetet genomförs säkert från början till slut. Efter det att vi bytt taket ser vi till att allt överblivet material transporteras bort och eventuellt avfall återvinns. De allra flesta takbytena utförs på ett par arbetsdagar, allt för att du ska få en minimal störning.

4. Slutgenomgång & fakturering

När arbetet är färdigställt bokar vi in ett möte för att tillsammans med er gå igenom det utförda arbetet så att ni kan känna er nöjda och trygga. Vi fakturerar sedan arbetet när jobbet är utfört. De delar av jobbet som gäller monteringsarbetet ingår i ROT-avdraget.

Varför ska du låta oss på Mellansvenska takbolaget byta ditt tag?

Erfarna takläggare

Med över 30 års erfarenhet och 250-300 takbyten per år kan vi vår sak.

Nöjda kunder

Våra tidigare kunder är vår bästa referens. Kundnöjdhet är viktigt för oss!

Leveransgaranti

Våra takbyten sker alltid som totalentreprenad och vi hjälper dig hela vägen.

KundrecensionVictoria
Läs mer
Super smidig hemsida där vi lätt kunde boka en kostnadsfri bedömning av taket och sen fick vi en offert snabbt. Då vi hade en läcka i de tidigare taket från 60 talet så var dom snabbt på plats för att ta bort de gamla och sätta nytt. Vi slipper nu höra droppandet i hinken. Tack! En extra eloge till Hanna på kontoret för snabba svar på mina funderingar. Hon fick mig att känna mig extra trygg.
KundrecensionKent & Karin
Läs mer
Alla grabbar jobbade 100 % på vårt tak...trots värmeböljan på över 30 grader hela veckan.Bara positivt med allt....Vi är JÄTTENÖJDA.
KundrecensionKenneth
Läs mer
Snabbt å snyggt jobb, städat å fint när de lämnade. Vi är super nöjda!
KundrecensionConny
Läs mer
Väldigt bra bemötande och duktig och professionell personal. Gjorde ett väldigt bra arbete med takbytet och jag är helnöjd. Rekommenderas varmt.
KundrecensionBo
Läs mer
Ett mycket bra totaljobb. Utmärkt kommunikation och ett mycket professionellt arbete som utfördes helt enligt plan. Trevliga grabbar med humor. Ett vinnande paket som kan rekommenderas.
Föregående
Nästa

När är det dags att byta tak?

Det finns flera tecken som kan indikera att det är dags att byta tak. Här är några saker att tänka på:

1. Ålder

Takets ålder är en viktig faktor att tänka på. De flesta tak har en livslängd på mellan 15-25 år, beroende på vilket material som används. Om ditt tak är äldre än så kan det vara dags att byta ut det.

2. Fukt 

Om du har problem med fukt i ditt hem kan det vara ett tecken på att taket har skadats. Inspektera taket och leta efter tecken på läckage, vattenfläckar eller mögel. Detta kan indikera att det är dags att byta tak.

3. Skador 

Om du ser att taket har skador såsom sprickor, hål eller skador från vind eller fallande grenar, kan det också vara dags att byta tak.

4. Energikostnader

Om du upplever höga energikostnader kan det vara ett tecken på att taket inte är tillräckligt isolerat. Ett takbyte kan hjälpa till att minska dina energikostnader och öka energieffektiviteten i ditt hem.

5. Utseende

Om ditt tak ser slitet och trött ut kan ett takbyte förbättra utseendet på ditt hem och öka dess värde.

Om du är osäker på om det är dags att byta tak så är du varmt välkommen att kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök!

Totalentreprenad att lita på

Vi erbjuder takbyten och takrenovering för alla typer av fastigheter för privatpersoner och företag. Vi är ofta anlitade av bostadsrättsföreningar, företag och samfälligheter för större projekt. Är det dags att se över taken på er fastighet? Vi erbjuder alltid kostnadsfri konsultation och personlig service – välkommen att ta kontakt med oss på Mellansvenska Takbolaget.

Tobias Jansryd

Projektledare
070-919 20 70