Takläggare Vallentuna

Söker du en totalentreprenad för takarbeten i Vallentuna har du kommit rätt! Vi på Takbolaget har stor erfarenhet och gedigen kompetens av alla typer av takarbeten, från från plåt till tegel och betongtak. Vi har också stor vana av olika takformer, exempelvis sadeltak, brutna tak, halv- och helvalmade tak och pulpettak.

Vårt mål är att att skapa hållbara och funktionella tak med hög estetik. Med rätt sorts underhåll ska det kunna hålla i upp till ett sekel innan det behöver läggas om.

Förutsättningen för att ett tak ska kunna hålla så länge är att underlaget är korrekt konstruerat. Takpapp och läkt ska läggas enligt branschstandard och det ska inte finnas öppna skarvar och spikhål som kan leda till vattenskador. Därtill ska innertaket vara välventilerat för att minska risken för kondens och is-skador.

Behöver du måla om ditt plåttak, byta ut trasiga takpannor eller vintertid skotta ditt tak är du välkommen att kontakta oss. Vi utför alla typer av underhållsarbeten, stora som små.

Beställer du arbete genom oss är det vårt dotterbolag Skandinaviska Roof AB som tar hand om alla arbetsmoment, från början till slut. De har stor kompetens också inom fönster-, fasad- och markarbeten. Har du fler arbeten kopplade till din fastighet kan vi därför erbjuda totalentreprenad på arbetet.

Kontakt

Välkommen att ta kontakt med vårt kontor i Västerås på 021-440 21 20. Utöver att vi gärna svarar på frågor ger vi rådgivning och prisförslag för olika typer av arbeten. Om du hellre vill att vi kontaktar dig kan du fylla i formuläret du hittar till höger på denna sida.

Taktyper och material

Tegeltak

När vi lägger tegeltak i Vallentuna använder vi oss alltid av Vittinges tegel som har 10 års garanti mot frostskador, men som med rätt underhåll kan hålla i över 100 år. Lerpannorna ger ett klassiskt utseende som bara blir vackrare med åren. Läs mer om Vittinges modeller enkupigt E13 och tvåkupigt T11. Det enkupiga teglet är Vittinges original, medan det tvåkupiga teglet är en modernare variant.

Betongtak

När vi lägger betongtak i Vallentuna använder vi oss alltid av högkvalitativa pannor från Benders och Monier som tål det nordiska klimatet väl. Deras höga hållfasthet, frostbeständighet och vattentäthet är svårslagen. Samtidigt är pannorna smutsavvisande och har en kulörbeständig yta. Vi rekommenderar särskilt Benders betongpanna Jönåker Polar som dessutom har en värmereflekterande yta, vilket ger ett behagligt inomhusklimat. Det går även att lägga Benders betongpannor med integrerade solceller. Läs mer om betongtak här och om betongpannor med solceller här.

Plåttak

Vi på Takbolaget har också lång erfarenhet av att lägga nytt plåttak eller reparera det befintliga. Fördelen med plåttak är att det har en låg vikt, vilket gör att exempelvis takpannor av plåt är lätta att hantera och att tyngden på undertaket blir liten. I Vallentuna erbjuder vi allt från bandtäckningsplåt och byggplåt till takpannor av plåt i många olika kulörer. Vi använder oss alltid av Areco eller Lindab som leverantörer. Du kan läsa mer om plåttak här.

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster:

Vi är verksamma i följande orter

Västerås Örebro Eskilstuna Arboga Köping Fagersta Enköping Danderyd Vallentuna Stockholm Bålsta Järfälla Täby