Takläggare Täby

Vi på Takbolaget arbetar för dig som behöver underhålla, lägga om eller renovera tak i Täby med omnejd. Vi har stor erfarenhet och gedigen kompetens och kan arbeta med allt från plåt till tegel och betongtak. Vi har också stor vana av olika takformer, exempelvis sadeltak, brutna tak, halv- och helvalmade tak och pulpettak.

Självfallet lägger vi stor vikt vid löpande kvalitetskontroller av alla delmoment. Vi följer alltid nödvändiga säkerhetsföreskrifter för att vår personal ska kunna arbeta utan oro för fallskador.

Allt detta gör vi med målet att skapa hållbara och funktionella tak med hög estetik. Vi ser till att underlaget är korrekt konstruerat och att takpapp och läkt sitter som det ska, självklart utan öppna skarvar och spikhål som kan leda till vattenskador. Därtill ser vi också till att utrymmet under täckmaterialet är välventilerat, för att minska risken för kondens.

Tyvärr är inget tak är helt underhållsfritt. Exempelvis behöver plåttak med jämna mellanrum målas om, trasiga takpannor behöver bytas ut och vintertid kan det bli nödvändigt med snöskottning. avsett vilken typ av underhåll det handlar om är du välkommen att kontakta oss för offert!

Beställer du arbete genom oss är det vårt dotterbolag Skandinaviska Roof AB som tar hand om alla arbetsmoment, från början till slut. De har stor kompetens också inom fönster-, fasad- och markarbeten. Har du fler arbeten kopplade till din fastighet kan vi därför erbjuda totalentreprenad på arbetet.

Självklart arbetar vi på Takbolaget enbart med produkter som håller högsta kvalitet. Vilka material vi arbetar med kan du läsa om nedan.

Kontakt

Välkommen att ta kontakt med vårt kontor i Västerås på 021-440 21 20. Utöver att vi gärna svarar på frågor ger vi rådgivning och prisförslag för olika typer av arbeten. Om du hellre vill att vi kontaktar dig kan du fylla i formuläret du hittar till höger på denna sida.

Taktyper och material

Tegeltak

När vi lägger tegeltak i Täby använder vi oss alltid av Vittinges tegel som har 10 års garanti mot frostskador, men som med rätt underhåll kan hålla i över 100 år. Lerpannorna ger ett klassiskt utseende som bara blir vackrare med åren. Läs mer om Vittinges modeller enkupigt E13 och tvåkupigt T11. Det enkupiga teglet är Vittinges original, medan det tvåkupiga teglet är en modernare variant.

Betongtak

När vi lägger betongtak i Täby använder vi oss alltid av högkvalitativa pannor från Benders och Monier som tål det nordiska klimatet väl. Deras höga hållfasthet, frostbeständighet och vattentäthet är svårslagen. Samtidigt är pannorna smutsavvisande och har en kulörbeständig yta. Vi rekommenderar särskilt Benders betongpanna Jönåker Polar som dessutom har en värmereflekterande yta, vilket ger ett behagligt inomhusklimat. Det går även att lägga Benders betongpannor med integrerade solceller. Läs mer om betongtak här och om betongpannor med solceller här.

Plåttak

Vi på Takbolaget har också lång erfarenhet av att lägga nytt plåttak eller reparera det befintliga. Fördelen med plåttak är att det har en låg vikt, vilket gör att exempelvis takpannor av plåt är lätta att hantera och att tyngden på undertaket blir liten. I Täby erbjuder vi allt från bandtäckningsplåt och byggplåt till takpannor av plåt i många olika kulörer. Vi använder oss alltid av Areco eller Lindab som leverantörer. Du kan läsa mer om plåttak här.

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster:

Vi är verksamma i följande orter

Västerås Örebro Eskilstuna Arboga Köping Fagersta Enköping Danderyd Vallentuna Stockholm Bålsta Järfälla Täby