Takläggare Stockholm

Söker du en helentreprenad inom takarbeten har du kommit rätt! Vi på Mellansvenska Takbolaget kan hjälpa dig med allt från takmålning och underhåll till nyläggning, reparationer och renoveringar av tak. Med bred och gedigen kompetens inom allt relaterat till tak, mark och fönster arbetar vi för privatpersoner, företag och organisationer i Stockholm med omnejd.

Tak på nordliga breddgrader behöver vara tåliga och väl underhållna för att stå emot höststormar, snö och is. Skulle du upptäcka att taket eller skadat eller att det skapas kondens på innertaket är det mycket angeläget att åtgärda felen innan vintersäsongen börjar.

Förutsättningen för ett gott slutresultat är att underarbetet är välgjort. Därför lägger vi extra fokus på underarbetet – vi säkerställer att takpapp och läkt sitter som det ska och åtgärdar öppna skarvar och spikhål.

Anlitar du oss utför vi arbetet genom vårt dotterbolag Skandinaviska Roof AB. Därigenom kan vi garantera ett slutresultat av högsta kvalitet, eftersom de har gedigen kunskap inom alla typer av takarbeten. Målet är att vi lämnar ett tak av bättre standard än det ursprungliga taket och att det ska hålla i upp till ett sekel!

Eftersom Skandinavian Roof också arbetar med fönster- och markarbeten kan vi erbjuda totalentreprenad om din fastighet behöver fler typer av arbeten. Genom att anlita en entreprenad blir det enkelt för dig som kund, eftersom du alltid vet vart du ska vända dig om du har synpunkter, önskemål eller frågor.

Vi arbetar med alla slags tak, från tegel till betong och plåt. Vi arbetar bara med högkvalitativa material som är väl beprövade i vårt nordiska klimat. Om detta kan du läsa längre ned.

Kontakt

Välkommen att ta kontakt med vårt kontor i Västerås på 021-440 21 20. Utöver att vi gärna svarar på frågor ger vi rådgivning och prisförslag för olika typer av arbeten. Om du hellre vill att vi kontaktar dig kan du fylla i formuläret du hittar till höger på denna sida.

Taktyper och material

Tegeltak

När vi lägger tegeltak i Stockholm använder vi oss alltid av Vittinges tegel som har 10 års garanti mot frostskador, men som med rätt underhåll kan hålla i över 100 år. Lerpannorna ger ett klassiskt utseende som bara blir vackrare med åren. Läs mer om Vittinges modeller enkupigt E13 och tvåkupigt T11. Det enkupiga teglet är Vittinges original, medan det tvåkupiga teglet är en modernare variant.

Betongtak

När vi lägger betongtak i Stockholm använder vi oss alltid av högkvalitativa pannor från Benders och Monier som tål det nordiska klimatet väl. Deras höga hållfasthet, frostbeständighet och vattentäthet är svårslagen. Samtidigt är pannorna smutsavvisande och har en kulörbeständig yta. Vi rekommenderar särskilt Benders betongpanna Jönåker Polar som dessutom har en värmereflekterande yta, vilket ger ett behagligt inomhusklimat. Det går även att lägga Benders betongpannor med integrerade solceller. Läs mer om betongtak här och om betongpannor med solceller här.

Plåttak

Vi på Takbolaget har också lång erfarenhet av att lägga nytt plåttak eller reparera det befintliga. Fördelen med plåttak är att det har en låg vikt, vilket gör att exempelvis takpannor av plåt är lätta att hantera och att tyngden på undertaket blir liten. I Stockholm erbjuder vi allt från bantäckningsplåt och byggplåt till takpannor av plåt i många olika kulörer. Vi använder oss alltid av Areco eller Lindab som leverantörer. Du kan läsa mer om plåttak här.

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster:

Vi är verksamma i följande orter

Västerås Örebro Eskilstuna Arboga Köping Fagersta Enköping Danderyd Vallentuna Stockholm Bålsta Järfälla Täby