Takläggare Köping

Behöver du tvätta, serva, måla eller byta ut delar av ditt tak? Eller har det uppstått några skador som behöver repareras? Då behöver du en takentreprenad med gedigen och bred kompetens som kan lösa det mesta. Vi på Mellansvenska Takbolaget arbetar med alla slags tak, från tegel till betong och plåt. Vi lägger nya och reparerar befintliga tak och byter vid behov ut fuktskadade takstolar i och runt Köping.

För att göra det enkelt för dig som kund är det vårt dotterbolag Skandinaviska Roof AB som utför allt arbete du beställer av oss. De har stor erfarenhet av såväl tak som fönster och markarbeten, varför vi kan erbjuda totalentreprenad för projekt som innehåller mer än bara takarbeten. Med endast en leverantör vet du som kund därför alltid vem du ska vända dig till med önskemål och frågor!

Med stort fokus på yrkeskunnande, grundarbete och kvalitetskontroll strävar vi alltid efter att skapa hållbara och snygga tak som kräver minimalt med underhåll. Målet är att taket ska kunna hålla i upp till ett sekel.

För att göra det möjligt lägger vi mycket möda på underarbetet. Vi säkerställer att takpapp och läkt sitter som det ska och åtgärdar öppna skarvar och spikhål. Självklart ser vi också till att taket är väl ventilerat för att det inte vintertid ska uppstå problem med kondens och is.

För att kunna garantera ett högkvalitativt slutresultat använder vi väl beprövade material från marknadens bästa leverantörer. Läs mer om vilka material vi arbetar med lite längre ned på sidan!

Kontakt

Välkommen att ta kontakt med vårt kontor i Västerås på 021-440 21 20. Utöver att vi gärna svarar på frågor ger vi rådgivning och prisförslag för olika typer av arbeten. Om du hellre vill att vi kontaktar dig kan du fylla i formuläret du hittar till höger på denna sida.

Taktyper och material

Tegeltak

När vi lägger tegeltak i Köping använder vi oss alltid av Vittinges tegel som har 10 års garanti mot frostskador, men som med rätt underhåll kan hålla i över 100 år. Lerpannorna ger ett klassiskt utseende som bara blir vackrare med åren. Läs mer om Vittinges modeller enkupigt E13 och tvåkupigt T11. Det enkupiga teglet är Vittinges original, medan det tvåkupiga teglet är en modernare variant.

Betongtak

När vi lägger betongtak i Köping använder vi oss alltid av högkvalitativa pannor från Benders och Monier som tål det nordiska klimatet väl. Deras höga hållfasthet, frostbeständighet och vattentäthet är svårslagen. Samtidigt är pannorna smutsavvisande och har en kulörbeständig yta. Vi rekommenderar särskilt Benders betongpanna Jönåker Polar som dessutom har en värmereflekterande yta, vilket ger ett behagligt inomhusklimat. Det går även att lägga Benders betongpannor med integrerade solceller. Läs mer om betongtak här och om betongpannor med solceller här.

Plåttak

Vi på Takbolaget har också lång erfarenhet av att lägga nytt plåttak eller reparera det befintliga. Fördelen med plåttak är att det har en låg vikt, vilket gör att exempelvis takpannor av plåt är lätta att hantera och att tyngden på undertaket blir liten. I Köping erbjuder vi allt från bandtäckningsplåt och byggplåt till takpannor av plåt i många olika kulörer. Vi använder oss alltid av Areco eller Lindab som leverantörer. Du kan läsa mer om plåttak här.

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster:

Vi är verksamma i följande orter

Västerås Örebro Eskilstuna Arboga Köping Fagersta Enköping Danderyd Vallentuna Stockholm Bålsta Järfälla Täby