Takläggare Järfälla

Vi på Takbolaget arbetar med allt från renovering och lagning av befintliga tak till att lägga nya tak av tegel, betong och plåt i Järfällaområdet. Vi har bred kompetens och lägger stor vikt vid löpande kvalitetskontroller av alla delmoment. Självklart följer vi nödvändiga säkerhetsföreskrifter för att vår personal ska kunna arbeta utan oro för fallskador.

Vårt mål är att skapa tak som är så hållbara tak som möjligt. Det gäller oavsett om du har ett sadeltak, ett brutet tak, ett halv- eller helvalmat tak eller ett pulpettak. Vi ser till att underlaget är korrekt konstruerat och att takpapp och läkt sitter som det ska, självklart utan öppna skarvar och spikhål som kan leda till vattenskador. Därtill ser vi också till att utrymmet under täckmaterialet är välventilerat, för att minska risken för kondens.

Tyvärr är inget tak är helt underhållsfritt. Exempelvis behöver plåttak med jämna mellanrum målas om, trasiga takpannor behöver bytas ut och vintertid kan det bli nödvändigt med snöskottning. Oavsett vilken typ av underhåll det handlar om är du välkommen att kontakta oss för offert! Beställer du arbete genom oss är det vårt dotterbolag Skandinaviska Roof AB som tar hand om alla arbetsmoment, från början till slut.

Självklart arbetar vi på Takbolaget enbart med produkter som håller högsta kvalitet. Vilka material vi arbetar med kan du läsa om nedan.

Kontakt

Du är alltid välkommen att ringa vårt kontor i Västerås på 021-440 21 20 för att ställa frågor, få rådgivning och prisförslag. Du kan också fylla i formuläret du hittar till höger på denna sida, så kontaktar vi dig.

Taktyper och material

Tegeltak

När vi lägger tegeltak i Järfälla använder vi oss alltid av Vittinges tegel som har 10 års garanti mot frostskador, men som med rätt underhåll kan hålla i över 100 år. Lerpannorna ger ett klassiskt utseende som bara blir vackrare med åren. Läs mer om Vittinges modeller enkupigt E13 och tvåkupigt T11. Det enkupiga teglet är Vittinges original, medan det tvåkupiga teglet är en modernare variant.

Betongtak

När vi lägger betongtak i Järfälla använder vi oss alltid av högkvalitativa pannor från Benders och Monier som tål det nordiska klimatet väl. Deras höga hållfasthet, frostbeständighet och vattentäthet är svårslagen. Samtidigt är pannorna smutsavvisande och har en kulörbeständig yta. Vi rekommenderar särskilt Benders betongpanna Jönåker Polar som dessutom har en värmereflekterande yta, vilket ger ett behagligt inomhusklimat. Det går även att lägga Benders betongpannor med integrerade solceller. Läs mer om betongtak här och om betongpannor med solceller här.

Plåttak

Vi på Takbolaget har också lång erfarenhet av att lägga nytt plåttak eller reparera det befintliga. Fördelen med plåttak är att det har en låg vikt, vilket gör att exempelvis takpannor av plåt är lätta att hantera och att tyngden på undertaket blir liten. I Järfälla erbjuder vi allt från bandtäckningsplåt och byggplåt till takpannor av plåt i många olika kulörer. Vi använder oss alltid av Areco eller Lindab som leverantörer. Du kan läsa mer om plåttak här.

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster:

Vi är verksamma i följande orter

Västerås Örebro Eskilstuna Arboga Köping Fagersta Enköping Danderyd Vallentuna Stockholm Bålsta Järfälla Täby