Takläggare Fagersta

Det absolut viktigaste för att ditt hus ska må bra är att taket är helt och håller väta ute. Om du upptäcker att ditt befintliga tak börjar bli slitet, behöver servas eller har fått skador som behöver åtgärdas snabbt kan du alltid kontakta oss på Mellansvenska Takbolaget AB! Vi har bred och gedigen kompetens inom alla frågor som rör tak. Vi lägger nya och reparerar befintliga tak och byter vid behov ut fuktskadade takstolar i Fagersta med omnejd.

När du beställer arbeten av oss är det vårt dotterbolag Skandinaviska Roof AB som utför allt arbete. På så sätt vet du som kund alltid vart du ska vända dig om du har synpunkter, önskemål eller frågor. Skandinaviska Roof AB har gedigen kunskap också inom alla typer av fönster- och markarbeten, vilket gör att vi kan erbjuda totalentreprenad om det är mer i och kring din fastighet som behöver åtgärdas.

Vi arbetar med alla slags tak, från tegel till betong och plåt. Vi har stort fokus på yrkeskunnande, grundarbete och kvalitetskontroll och strävar alltid efter att skapa hållbara och snygga tak som kräver minimalt med underhåll. Målet är att taket ska kunna hålla i upp till ett sekel!

När vi arbetar lägger vi speciellt fokus på underarbetet. Vi säkerställer att takpapp och läkt sitter som det ska och åtgärdar öppna skarvar och spikhål. Självklart ser vi också till att taket är väl ventilerat för att det inte vintertid ska uppstå problem med kondens och is. Vilka material vi typiskt arbetar med kan du läsa om lite längre ned på sidan.

Kontakt

Välkommen att ta kontakt med vårt kontor i Västerås på 021-440 21 20. Utöver att vi gärna svarar på frågor ger vi rådgivning och prisförslag för olika typer av arbeten. Om du hellre vill att vi kontaktar dig kan du fylla i formuläret du hittar till höger på denna sida.

Taktyper och material

Tegeltak

När vi lägger tegeltak i Fagersta använder vi oss alltid av Vittinges tegel som har 10 års garanti mot frostskador, men som med rätt underhåll kan hålla i över 100 år. Lerpannorna ger ett klassiskt utseende som bara blir vackrare med åren. Läs mer om Vittinges modeller enkupigt E13 och tvåkupigt T11. Det enkupiga teglet är Vittinges original, medan det tvåkupiga teglet är en modernare variant.

Betongtak

När vi lägger betongtak i Fagersta använder vi oss alltid av högkvalitativa pannor från Benders och Monier som tål det nordiska klimatet väl. Deras höga hållfasthet, frostbeständighet och vattentäthet är svårslagen. Samtidigt är pannorna smutsavvisande och har en kulörbeständig yta. Vi rekommenderar särskilt Benders betongpanna Jönåker Polar som dessutom har en värmereflekterande yta, vilket ger ett behagligt inomhusklimat. Det går även att lägga Benders betongpannor med integrerade solceller. Läs mer om betongtak här och om betongpannor med solceller här.

Plåttak

Vi på Takbolaget har också lång erfarenhet av att lägga nytt plåttak eller reparera det befintliga. Fördelen med plåttak är att det har en låg vikt, vilket gör att exempelvis takpannor av plåt är lätta att hantera och att tyngden på undertaket blir liten. I Fagersta erbjuder vi allt från bandtäckningsplåt och byggplåt till takpannor av plåt i många olika kulörer. Vi använder oss alltid av Areco eller Lindab som leverantörer. Du kan läsa mer om plåttak här.

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster:

Vi är verksamma i följande orter

Västerås Örebro Eskilstuna Arboga Köping Fagersta Enköping Danderyd Vallentuna Stockholm Bålsta Järfälla Täby