Takläggare Eskilstuna

Mellansvenska Takbolaget AB är en totalentreprenad med stor kompetens inom alla typer av klassisk och modern takläggning, från tegel till betong och plåt. Utöver nyläggning reparerar vi också befintliga tak och byter ut fuktskadade takstolar, oavsett om det gäller sadeltak, brutna tak, pulpettak eller halv- och helvalmade tak i Eskilstuna med omnejd.

Beställer du arbete genom oss är det vårt dotterbolag Skandinaviska Roof AB som tar hand om alla arbetsmoment, från början till slut. Det gör att du som kund alltid vet vem du ska vända dig till med önskemål och frågor.

Vi ser alltid till att skapa ett tak som är hållbart, snyggt och kräver så lite underhåll som möjligt. För att garantera takets livslängd lägger vi speciellt stor möda på underarbetet. Vi ser exempelvis till att takpapp och läkt sitter som det ska utan öppna skarvar och spikhål. Vi ser också till att taket är väl ventilerat för att undvika kondens. Kondens uppstår på takets undersida när taket är kallare än luften, vilket är vanligt under vinterhalvåret. Med bristfällig ventilation stannar fukten kvad och kan ibland frysa till is, vilket kan leda till stora skador.

På Takbolaget arbetar vi självfallet enbart med produkter som håller högsta kvalitet. Vilka material vi arbetar med kan du läsa om lite längre ned på sidan.

Kontakt

Du är alltid välkommen att ringa vårt kontor i Västerås på 021-440 21 20 för att ställa frågor, få rådgivning och prisförslag. Du kan också fylla i formuläret du hittar till höger på denna sida, så kontaktar vi dig.

Taktyper och material

Tegeltak

När vi lägger tegeltak i Eskilstuna använder vi oss alltid av Vittinges tegel som har 10 års garanti mot frostskador, men som med rätt underhåll kan hålla i över 100 år. Lerpannorna ger ett klassiskt utseende som bara blir vackrare med åren. Läs mer om Vittinges modeller enkupigt E13 och tvåkupigt T11. Det enkupiga teglet är Vittinges original, medan det tvåkupiga teglet är en modernare variant.

Betongtak

När vi lägger betongtak i Eskilstuna använder vi oss alltid av högkvalitativa pannor från Benders och Monier som tål det nordiska klimatet väl. Deras höga hållfasthet, frostbeständighet och vattentäthet är svårslagen. Samtidigt är pannorna smutsavvisande och har en kulörbeständig yta. Vi rekommenderar särskilt Benders betongpanna Jönåker Polar som dessutom har en värmereflekterande yta, vilket ger ett behagligt inomhusklimat. Det går även att lägga Benders betongpannor med integrerade solceller. Läs mer om betongtak här och om betongpannor med solceller här.

Plåttak

Vi på Takbolaget har också lång erfarenhet av att lägga nytt plåttak eller reparera det befintliga. Fördelen med plåttak är att det har en låg vikt, vilket gör att exempelvis takpannor av plåt är lätta att hantera och att tyngden på undertaket blir liten. I Eskilstuna erbjuder vi allt från bandtäckningsplåt och byggplåt till takpannor av plåt i många olika kulörer. Vi använder oss alltid av Areco eller Lindab som leverantörer. Du kan läsa mer om plåttak här.

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster:

Vi är verksamma i följande orter

Västerås Örebro Eskilstuna Arboga Köping Fagersta Enköping Danderyd Vallentuna Stockholm Bålsta Järfälla Täby