Takläggare Enköping

Vi på Takbolaget arbetar med alla slags tak, från tegel till betong och plåt, i Enköping med omnejd. Vi erbjuder ett stort yrkeskunnande och ett välgjort arbete med kvalitetskontroller. Allt för att skapa hållbara och snygga tak som kräver minimalt med underhåll.

Vi arbetar endast med högkvalitativa material från välkända leverantörer såsom Benders, Monier och Vittinge taktegel. Dessa är utvalda för att de tål det svenska klimatet, allt från hagelstormar och stora snömängder till gassande sol.

Att underhålla sitt tak är en god investering. Det gör att husets livslängd ökar flera gånger om samt ökar husets värde. Plåttak behöver med jämna mellanrum målas om och tegel- och betongtak som behöver ibland behöver läggas om. Ibland räcker det med att byta enstaka pannor. Ett vällagt tak håller upp till ett sekel samt står emot såväl stora snömängder som kraftiga hagelstormar.

Beställer du arbete av Takbolaget utför vi arbete genom vårt dotterbolag Skandinaviska Roof AB. De har bred och gedigen kompetens inom såväl takarbeten som inom fönster och markarbeten. Vill du göra andra typer av arbeten i din fastighet, exempelvis dränering, kan vi erbjuda totalentreprenad på allt arbete.

Kontakt

Välkommen att ta kontakt med vårt kontor i Västerås på 021-440 21 20. Utöver att vi gärna svarar på frågor ger vi rådgivning och prisförslag för olika typer av arbeten. Om du hellre vill att vi kontaktar dig kan du fylla i formuläret du hittar till höger på denna sida.

Taktyper och material

Tegeltak

När vi lägger tegeltak i Enköping använder vi oss alltid av Vittinges tegel som har 10 års garanti mot frostskador, men som med rätt underhåll kan hålla i över 100 år. Lerpannorna ger ett klassiskt utseende som bara blir vackrare med åren. Läs mer om Vittinges modeller enkupigt E13 och tvåkupigt T11. Det enkupiga teglet är Vittinges original, medan det tvåkupiga teglet är en modernare variant.

Betongtak

När vi lägger betongtak i Enköping använder vi oss alltid av högkvalitativa pannor från Benders och Monier som tål det nordiska klimatet väl. Deras höga hållfasthet, frostbeständighet och vattentäthet är svårslagen. Samtidigt är pannorna smutsavvisande och har en kulörbeständig yta. Vi rekommenderar särskilt Benders betongpanna Jönåker Polar som dessutom har en värmereflekterande yta, vilket ger ett behagligt inomhusklimat. Det går även att lägga Benders betongpannor med integrerade solceller. Läs mer om betongtak här och om betongpannor med solceller här.

Plåttak

Vi på Takbolaget har också lång erfarenhet av att lägga nytt plåttak eller reparera det befintliga. Fördelen med plåttak är att det har en låg vikt, vilket gör att exempelvis takpannor av plåt är lätta att hantera och att tyngden på undertaket blir liten. I Enköping erbjuder vi allt från bandtäckningsplåt och byggplåt till takpannor av plåt i många olika kulörer. Vi använder oss alltid av Areco eller Lindab som leverantörer. Du kan läsa mer om plåttak här.

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster:

Vi är verksamma i följande orter

Västerås Örebro Eskilstuna Arboga Köping Fagersta Enköping Danderyd Vallentuna Stockholm Bålsta Järfälla Täby