Takläggare Bålsta

Söker du en totalentreprenad inom takarbeten i Bålsta ska du anlita oss på Takbolaget! Utöver att arbeta med plåt- tegel och betongtak har vi även stor kompetens inom renovering och nyinstallation av takfönster.

Självklart har vi stort fokus på yrkeskunnande och vidareutveckling. Vi ser alltid till att göra grundliga underarbeten och gör ofta kvalitetskontroller. Vår strävan är att leverera ett snyggt och hållbart slutresultat som kräver minimalt med underhåll.

För att ditt hus ska må bra måste taket vara helt och välventilerat. Om du upptäcker skador på taket, eller kondens som vintertid fryser till is, är det ofta bråttom att åtgärda felen innan vintersäsongen börjar.

Inget tak är helt underhållsfritt, oavsett vilket takbeläggning. Men så länge småskavanker åtgärdas i tid kan ett välfungerande tak hålla i upp till ett sekel. Genom att underhålla ditt tak spar du mycket pengar.

Du kan få hjälp med allt från takmålning och underhåll till nyläggning, reparationer och takstolsrenoveringar. Beställer du takarbeten av Takbolaget är det vårt dotterbolag Skandinaviska Roof AB som utför arbetet.

Kontakt

Du är alltid välkommen att ringa vårt kontor i Västerås på 021-440 21 20 för att ställa frågor, få rådgivning och prisförslag. Du kan också fylla i formuläret du hittar till höger på denna sida, så kontaktar vi dig.

Taktyper och material

Tegeltak

När vi lägger tegeltak i Bålsta använder vi oss alltid av Vittinges tegel som har 10 års garanti mot frostskador, men som med rätt underhåll kan hålla i över 100 år. Lerpannorna ger ett klassiskt utseende som bara blir vackrare med åren. Läs mer om Vittinges modeller enkupigt E13 och tvåkupigt T11. Det enkupiga teglet är Vittinges original, medan det tvåkupiga teglet är en modernare variant.

Betongtak

När vi lägger betongtak i Bålsta använder vi oss alltid av högkvalitativa pannor från Benders och Monier som tål det nordiska klimatet väl. Deras höga hållfasthet, frostbeständighet och vattentäthet är svårslagen. Samtidigt är pannorna smutsavvisande och har en kulörbeständig yta. Vi rekommenderar särskilt Benders betongpanna Jönåker Polar som dessutom har en värmereflekterande yta, vilket ger ett behagligt inomhusklimat. Det går även att lägga Benders betongpannor med integrerade solceller. Läs mer om betongtak här och om betongpannor med solceller här.

Plåttak

Vi på Takbolaget har också lång erfarenhet av att lägga nytt plåttak eller reparera det befintliga. Fördelen med plåttak är att det har en låg vikt, vilket gör att exempelvis takpannor av plåt är lätta att hantera och att tyngden på undertaket blir liten. I Bålsta erbjuder vi allt från bandtäckningsplåt och byggplåt till takpannor av plåt i många olika kulörer. Vi använder oss alltid av Areco eller Lindab som leverantörer. Du kan läsa mer om plåttak här.

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster:

Vi är verksamma i följande orter

Västerås Örebro Eskilstuna Arboga Köping Fagersta Enköping Danderyd Vallentuna Stockholm Bålsta Järfälla Täby