Takläggare Arboga

Behöver ditt tak lite extra omsorg eller har det uppstått några skador som behöver repareras? Letar du efter en takentreprenad i Arbogatrakten med gedigen och bred kompetens? Då har du kommit rätt! Vi på Mellansvenska Takbolaget arbetar med alla slags tak, från tegel till betong och plåt. Vi lägger nya och reparerar befintliga tak och byter vid behov ut fuktskadade takstolar.

Beställer du arbete genom oss är det vårt dotterbolag Skandinaviska Roof AB som utför arbetet. De har stor erfarenhet av såväl tak som fönster och markarbeten, varför vi kan erbjuda totalentreprenad för projekt som innehåller mer än bara takarbeten. Med endast en leverantör vet du som kund därför alltid vem du ska vända dig till med önskemål och frågor!

Vårt mål är alltid att skapa hållbara och snygga tak som kräver minimalt med underhåll. Nyckeln till ett sådant tak är att underarbetet är välgjort. Vi lägger därför stor möda på att exempelvis takpapp och läkt sitter som det ska utan öppna skarvar och spikhål. Vi ser också till att taket är väl ventilerat för att det inte vintertid ska uppstå kondens.

För att kunna garantera ett högkvalitativt slutresultat använder vi väl beprövade material från marknadens bästa leverantörer. Läs mer om vilka material vi arbetar med lite längre ned på sidan!

Kontakt

Du är alltid välkommen att ringa vårt kontor i Västerås på 021-440 21 20 för att ställa frågor, få rådgivning och prisförslag. Du kan också fylla i formuläret du hittar till höger på denna sida, så kontaktar vi dig.

Taktyper och material

Tegeltak

När vi lägger tegeltak i Arboga använder vi oss alltid av Vittinges tegel som har 10 års garanti mot frostskador, men som med rätt underhåll kan hålla i över 100 år. Lerpannorna ger ett klassiskt utseende som bara blir vackrare med åren. Läs mer om Vittinges modeller enkupigt E13 och tvåkupigt T11. Det enkupiga teglet är Vittinges original, medan det tvåkupiga teglet är en modernare variant.

Betongtak

När vi lägger betongtak i Arboga använder vi oss alltid av högkvalitativa pannor från Benders och Monier som tål det nordiska klimatet väl. Deras höga hållfasthet, frostbeständighet och vattentäthet är svårslagen. Samtidigt är pannorna smutsavvisande och har en kulörbeständig yta. Vi rekommenderar särskilt Benders betongpanna Jönåker Polar som dessutom har en värmereflekterande yta, vilket ger ett behagligt inomhusklimat. Det går även att lägga Benders betongpannor med integrerade solceller. Läs mer om betongtak här och om betongpannor med solceller här.

Plåttak

Vi på Takbolaget har också lång erfarenhet av att lägga nytt plåttak eller reparera det befintliga. Fördelen med plåttak är att det har en låg vikt, vilket gör att exempelvis takpannor av plåt är lätta att hantera och att tyngden på undertaket blir liten. I Arboga erbjuder vi allt från bantäckningsplåt och byggplåt till takpannor av plåt i många olika kulörer. Vi använder oss alltid av Areco eller Lindab som leverantörer. Du kan läsa mer om plåttak här.

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster:

Vi är verksamma i följande orter

Västerås Örebro Eskilstuna Arboga Köping Fagersta Enköping Danderyd Vallentuna Stockholm Bålsta Järfälla Täby