Benders

Benders är en av Europas ledande tillverkare av byggkomponenter och system för mark, grund, vägg, tak och infrastruktur. Med huvudkontor i Edsvära i Västergötland och med produktionsenheter i flera länder säljer Benders betong- och naturstensprodukter till privatpersoner och företag såväl som till offentliga aktörer.

Koncernen har runt 500 anställda och omsätter drygt 1,4 miljarder kronor per år. De är en komplett helhetsleverantör med målet att kunden aldrig ska behöva mer än en leverantör.

Benders högkvalitativa betongpannor är storsäljare i Sverige eftersom de tål det nordiska klimatet väl – deras höga hållfasthet, frostbeständighet och vattentäthet är svårslagen. Samtidigt är pannorna smutsavvisande och har en kulörbeständig yta. Vid köp av kompletta betongtak med orginaltillbehör ger Benders hela 30 års garanti!

Benders samarbetar med SolTech Energy, som utvecklar och säljer byggnadsintegrerade solenergiprodukter. Samarbetet har resulterat i en solcell som är helt integrerbar i ett tak med Carismapannor. Utvecklingen fortsätter och fler typer av solcellsintegrerade takpannor är på väg.

I Benders naturstenssortiment finns ett brett utbud av äkta Bohusgranit samt importerade granitprodukter och Offerdalsskiffer. Stenarna kan fås med olika ytbehandlingar som lämpar sig väl till allt från markbelägging till konstverk.

Benders väggsortiment innehåller allt som behövs för enkel och effektiv byggnation av stabila husgrunder, väggar och stödmurar. Genom att blanda betongprodukter med natursten uppnås ett effektfullt resultat som både är vackert, funktionellt och slittåligt.

Betong är en nästan helt naturlig produkt som består av grus och sand, cement och vatten. Därtill är livslängden för marksten upptill fem gånger längre än för asfalt, samtidigt som den tål mycket höga påfrestningar, ger lägre däckslitage och kräver lite underhåll. Sett över hela betongens livslängd är betong därför mer klimatvänlig än asfalt, samtidigt som anläggningskostnaden för de båda materialen är ungefär densamma.

Benders värnar om miljön och tar därför all sand från lokala grustag. Vid huvudanläggningen i Edsvära har de ett eget grustag. All cement som används i Benders produktion kommer från Svenska Cementa som är världens renaste cementtillverkare.

Här finns vi

Vårt upptagningsområde vad gäller takomläggning omfattar Västerås, Stockholm, Örebro, Eskilstuna, Fagersta, Enköping, Bålsta, Sala, Järfälla och Täby.

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster:

Vi är verksamma i följande orter

Västerås Örebro Eskilstuna Arboga Köping Fagersta Enköping Danderyd Vallentuna Stockholm Bålsta Järfälla Täby