Högt i tak med Hanna

Hanna ansvarar för kundkontakten med de kunder som har ett pågående projekt tillsammans med Mellansvenska Takbolaget. På kontoret i Irsta tar hon emot samtal och mail med frågor och funderingar från såväl befintliga som potentiella kunder. Vi lånar Hanna ett par minuter under fikarasten för att höra vilka vanliga frågor och funderingar hon möter.

Hej Hanna! Det verkar vara full fart här på kontoret. Har ni mycket att stå i?

Hej! Ja här är det alltid full fart och mycket att stå i, säger Hanna med ett stort leende.

Vilka skulle du säga är de vanligaste frågorna du får från era kunder?

Vanligtvis är det prisfrågor och funderingar kring ROT-avdrag för takbyte. Vi får även vissa frågor om hur vi arbetar under vinterhalvåret och om det verkligen går att byta tak då. I övrigt är det inte så mycket allmänna frågor, utan mer specifika funderingar kring kundens pågående renovering.

Vad är det för vanliga frågor som brukar uppstå kring pris?

Oftast handlar det om möjligheten att minska kostnaden genom att ta bort någon del i offerten. Vi försöker alltid vara tillmötesgående och förklara för våra kunder varför vi gett det prisförslag som skickats ut och istället diskutera värdet av att genomföra hela arbetet.

Du nämnde att ni gärna vill diskutera värdet av arbetet. Kan du utveckla?

Självklart. I offerten vi lägger fram specificeras allt det arbete som vi anser är nödvändigt att utföra baserat på vår kunskap och expertis. Vill kunden få ner priset blir konsekvensen att det tummas på kvaliteten. När vi räknar på våra offerter lägger vi bara in det arbete som vi anser är nödvändigt. Väljer kunden att ta bort någon del är det såklart möjligt, men det påverkar också slutresultatet.

“När vi räknar på våra offerter lägger vi bara in det arbete som vi anser är nödvändigt”

Vad är det för frågor ni brukar få kring ROT-avdrag?

Den vanligaste frågan som brukar uppstå där är möjligheten att som par kunna göra dubbla avdrag. Just frågor kring ROT-avdrag kan vara lite knepigt och här hjälper vi våra kunder att reda ut deras funderingar. Avdraget på 30 procent avser arbetskostnaden och uppgår till maximalt 50.000 kr.


På kontoret är det Hanna som har mest kundkontakt.

Går det att genomföra takbyten året om?

Det går alldeles utmärkt att byta tak under årets samtliga månader och årstider. Det är lätt att tro att snö och kyla skulle kunna vara ett hinder för att genomföra arbetet men så är det inte.

”Det är lätt att tro att snö och kyla skulle kunna vara ett hinder för att genomföra arbetet men så är det inte”

Att takbyten inte går att genomföra på vintern känns som en vanlig missuppfattning. Finns det något annan annan missuppfattning du ofta hör eller märker av från kunder?

Det skulle vara att vissa personer glömmer bort underhållet när det kommer till takets hållbarhet och livslängd. En takpanna som håller i hundra år är inte underhållsfri. För att hållbarheten ska vara bestående gäller det att man som husägare sköter om taket och plockar bort skräp, ser till att pannorna täcker varandra och är hela. Vi rekommenderar alltid våra kunder att ha som vana att titta till taket minst en gång under våren och hösten och efter att någon varit upp på det.

Takbolaget har sammanställt en lista med tips och råd kring takskötsel. Du hittar den här.

Varför ska jag anlita er när det går att genomföra takbytet på egen hand? När man ser er på sociala medier så ser det rätt så enkelt ut.

Att renovera eller byta ett tak är ett omfattande arbete som vi varmt rekommenderar att låta proffs utföra. Även om det går att genomföra ett takbyte på egen hand så kan det vara både tidskrävande och riskfyllt för en person som aldrig bytt ett tak att ta på sig ett sådant projekt.

“Även om det går att genomföra ett takbyte på egen hand så kan det vara både tidskrävande och riskfyllt för en person som aldrig bytt ett tak att ta på sig ett sådant projekt”

Hon fortsätter:

På Takbolaget lägger vi mellan 250 till 300 tak per år vilket gör att det ser ganska enkelt ut för våra takläggare, av förklarliga skäl. Du låter ganska säker på din sak.

Vilka är de största vinningarna man får när man anlitar just er?

Den absolut största fördelen är att kunden kan vara säker på att arbetet blir korrekt utfört från start. Som totalentreprenad ansvarar vi för hela projektet vilket gör takbytet snabbt, enkelt och tryggt för dig som kund.

Det känns som att vi fått koll på några av de vanligaste frågorna och funderingarna. Hur kommer jag enklast i kontakt med er?

Är man intresserad av ett eventuellt takbyte är det smidigast att boka in ett kostnadsfritt hembesök direkt via vår hemsida. Har man generella frågor eller funderingar går det även bra att höra av sig direkt till mig eller någon av mina kollegor.

Våra kontaktuppgifter hittar du här.

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster: