Totalentreprenaden som sköter allt

Omfattningen av ett takbyte är många gånger större och mer tidskrävande än vad man kan tro. Att anlita ett seriöst företag som utför totalentreprenader är därför en väl värd investering. Mellansvenska Takbolaget har hjälpt kunder att byta tak i 30 år och har både erfarenheten och kompetensen som krävs för att utföra takbytet åt dig.

Takbolaget.

– Vissa tänker att ett takbyte enkelt kan genomföras över en helg tillsammans med några vänner, men det är lätt att underskatta arbetets omfattning. För någon som aldrig utfört ett takbyte förut är det ett stort projekt att axla, berättar Jan.

Varför tror du att många ändå tänker att de ska utföra arbetet själva?

– Många gånger är det nog en kostnadsfråga. Kunderna tänker att de ska göra jobbet själva och spara in pengar. Problemet är bara att arbetet ofta skjuts upp och sällan blir av. Det är inte helt ovanligt att det går något år eller två och att kunden sedan hör av sig och vill ha hjälp med arbetet. I längden är kostnaden en väl värd investering.

Att låta erfarna takläggare utföra arbetet har sina fördelar. Kan du berätta vilka?

– Vi rekommenderar alltid kunden att låta experter utföra arbetet. På Mellansvenska Takbolaget utför vi 250 till 300 takrenoveringar per år och vi kan vår sak.

“På Mellansvenska Takbolaget utför vi 250 till 300 takrenoveringar per år och vi kan vår sak”

Jan fortsätter:

– Att utföra arbetet själv kan uppfattas som en billigare lösning till en början. Skulle det däremot uppstå något problem kan det bli en dyr affär. Konsekvensen av att skjuta upp jobbet, eller att lägga taket utan rätt kunskap, kan bli ännu kostsamt.


Jan Englund är grundare och VD för totalentreprenadsföretaget Mellansvenska Takbolaget

Mellansvenska Takbolaget är en totalentreprenad, vad innebär det?

– Kort och gott betyder det att vi gör allt och att du som kund inte behöver fundera eller göra någonting själv.

Vilka fördelar medför det för mig som kund?

– Framförallt så lämnar du över ett stort ansvar till någon som faktiskt är expert. Om något fel uppstår eller någon olycka sker så ligger ansvaret på oss och inte på dig. Anlitar du en entreprenör som bara utför delar av arbetet är du personligen ansvarig byggherre. Att anlita en totalentreprenad har sina fördelar.

“Om något fel uppstår eller någon olycka sker så ligger ansvaret på oss och inte på dig”

Hur kommer jag enklast i kontakt med er om jag är intresserad av ett takbyte?

– Via vår hemsida kan man enkelt boka in ett kostnadsfritt hembesök. Det går även bra att kontakta mig eller någon av mina kollegor. Vi är aldrig längre än ett samtal bort.

Jan Englund
VD
070-825 82 00 

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster: