Från idé till färdigt tak

Hur lång tid tar ett takbyte? Vad kostar det att byta ett tak? Finns det något jag som kund behöver tänka på? Ett takbyte medför många frågor och funderingar. I denna artikel går vi igenom hur ett takbyte går till när man väljer att anlita Mellansvenska Takbolaget.

Pelle har arbetat som säljare på Takbolaget i 11 år och är personen de flesta kunder kommer i kontakt med när det är dags att byta tak.

– När en kund skickar in en förfrågan till oss hör vi av oss så fort som möjligt. Vanligtvis inom en arbetsdag från det att förfrågan kommit in, berättar Pelle.

Vilka är era kunder?

– På Takbolaget arbetar vi både med stora och små kunder i villor och flerbostadshus. Vi har vår bas i Västerås och Stockholm men jobbar med hela Mellansverige som upptagningsområde. Förutom Västerås och Stockholm åtar vi oss totalentreprenader i Örebro, Eskilstuna, Arboga, Köping, Fagersta, Enköping, Bålsta, Sala, Järfälla och Täby, för att nämna några städer.

Kan du redan i det första samtalet med kunden ge en uppskattning på vad ett takbyte skulle kunna kosta?

– Många efterfrågar ett cirkapris över telefon men det är oftast väldigt svårt att ge. Jag ser alltid till att boka in ett besök hemma hos kunden för att kunna göra en ordentligt bedömning av arbetet som ska utföras.


Pelle Oskarsson har arbetat som säljare på Takbolaget sedan 2009.

“Jag ser alltid till att boka in ett besök hemma hos kunden för att kunna göra en ordentligt bedömning av arbetet som ska utföras”

Hur ser ett hembesök ut?

– När jag kommer ut på plats ber jag om att få gå upp på taket som är tänkt att bytas. Jag frågar alltid om kunden vill följa med upp så att jag kan berätta vad det är jag ser och varför jag gör den bedömning jag gör. Alla vill inte följa med upp på taket, av förklarliga skäl. Väljer kunden att stanna kvar nere på marken ser jag istället till att dokumentera med bilder uppe från taket och sedan visa kunden när jag kommer tillbaka ner på marken.

Pelle fortsätter:

– För mig är det viktigt att kunden få ta del av mina tankar och få förklarat för sig varför jag gör den bedömningen jag gör. Vi på Takbolaget vill aldrig göra mer eller mindre än det som faktiskt behövs, och det vill jag försäkra våra kunder om.

Vad är det som du tittar på för att avgöra vad takbytet kommer att kosta?

– Takets storlek, renoveringens omfattning, vilket typ av tak det handlar om och framkomligheten till huset är några av de faktorer som jag tittar på när jag gör min bedömning av arbetet.

Vad händer efter att du varit på besök hemma hos kunden?

– Efter hembesöket skickar jag en offert som kunden kan läsa igenom i lugn och ro. När vi lämnar över en offert har kunden alltid 30 dagar på sig att fatta ett beslut. Kunden kan alltid kontakta mig eller någon av mina kollegor om det skulle uppstå några frågor eller funderingar.

Om jag som kund väljer att godkänna offerten, hur snabbt kommer ni då igång med arbetet?

– Vårt mål är alltid att komma igång med arbetet så snabbt som möjligt. Redan vid det första mötet börjar vi titta på när i tid ett takbyte skulle kunna bli aktuellt. i Vissa fall börjar vi med arbetet ganska omgående medan det i andra fall kan planeras in flera veckor i förväg. I fall där ett takbyte kan vänta några månader har vi alltid en nära dialog med kunden. Skulle förutsättningarna ändras ser vi till att ändra om i vår planering.

Hur lång tid tar själva takbytet?

– Det är högst individuellt. Det kan exempelvis bero på arbetets omfattning, takets storlek och framkomligheten till arbetsplatsen. Vissa arbeten tar två dagar medan andra tar någon eller några veckor. Vi har som grundprincip och regel att vi aldrig ska bli inneboende hos våra kunder. Med det menar vi att ett arbete aldrig ska ta längre tid än nödvändigt.

“Vi har som grundprincip och regel att vi aldrig ska bli inneboende hos våra kunder”

Hur kommer jag enklast i kontakt med er om ett takbyte är aktuellt?

– Enklast är att skicka in en förfrågan via vår hemsida. Föredrar man istället att ringa går såklart även det bra!

 

Pelle Oskarsson
Säljare
070-919 20 72

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster: