Takbyte året om

Det är många som inte tror att det går att byta tak på vintern. Eller att det är svårare och dyrare än att göra det på sommaren. Vi på Mellansvenska Takbolaget byter tak året om och reder i den här artikeln ut några av de vanligaste missförstånden som brukar dyka upp när det kommer till takbyte under vinterhalvåret. Här för att svara på frågorna har vi Mellansvenska Takbolagets projektledare Tobias.

Vi börjar med att reda ut det mest grundläggande. Det går alltså att byta tak året om?

– Det stämmer bra. Tvärtemot vad många tror går det alldeles utmärkt att genomföra takbyte under årets samtliga månader och årstider, sommar som vinter.

Så det är alltså ingen skillnad om jag väljer att byta taket på sommaren eller vintern?

– Nej inte alls. Alla årstider har sina fördelar och nackdelar och så länge man som takläggare är medveten om dessa är det inga som helst problem. Vi på Takbolaget lägger tak året om. Snö och kyla hindrar oss inte från att lägga nya tak.


Tobias Jansryd är ansvarig projektledare på Mellansvenska Takbolaget.

Men blir inte huset förstört om taket läggs när det är kyla ute?

– Nej, ditt hus blir inte förstört. På Takbolaget ser vi alltid till att genomföra takbytet snabbt och effektivt för att undvika risken för skador.

På Takbolaget lägger vi tak året om

Hur påverkas ni arbetsmässigt när ni lägger tak på vintern?

– På vintern när det är kallt ute blir taket extra halt vilket i sig medför en viss säkerhetsrisk. Säkerheten för våra takläggare är vår högsta prioritet och skulle extrem kyla eller kraftigt snöfall uppstå gör vi såklart nödvändiga avbrott. Vill du veta mer om Takbolagets säkerhetsåtgärder hittar du information här.

Det känns som att vi fått klarhet i det mesta vad gäller takbyte på vintern. Är det något du vill skicka med läsarna?

– Vi på Takbolaget lägger tak året om och kan garantera samma trygga och kvalitativa resultat under alla årstider. Vänta inte till våren eller sommaren om ni har ett behov av att byta tak redan nu under hösten och vintern. Kontakta oss för mer information och en kostnadsfri offert.

Går du i tankarna att byta tak? Tveka inte att ta kontakt med oss.

Tobias Jansryd
Projektledare
070-919 20 70

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster: