Möt personerna bakom Takbolaget

Efter 20 år i branschen tillsammans med kompanjoner bestämde sig Jan Englund år 2008 för att starta sitt egna takbolag. Mellansvenska Takbolaget har sedan dess blivit en starkt etablerad aktör i Mälardalstrakten. Att bolaget med tiden skulle komma att bli ett familjeföretag var inte planerat, men med facit i hand är det ett av företagets styrkor.

– Det var aldrig planerat att familjen skulle bli en del av företaget. Det föll sig naturligt med tiden. Sonen Tobias har varit med sedan start och min fru Ulrika kom in i företaget år 2010. Dottern Hanna är vårt senaste tillskott i företaget och hon började arbeta här efter sin mammaledighet, berättar Jan.

Tillsammans med honom sitter familjemedlemmarna samlade runt det stora konferensbordet på kontoret i Irsta.

– Jag hade inte alls en tanke på att börja här när Janne drog igång företaget. Men när han spenderade varenda kväll med att hantera fakturor och offerter erbjöd jag mig att hjälpa till. Kvällarna övergick till en halvtidtjänst och år 2010 började jag arbeta här på heltid, förklarar Ulrika. 


Runt konferensbordet på kontoret i Irsta brukar hela gänget samlas.

– För mig var beslutet däremot mer självklart. Jag började hjälpa pappa så fort jag var stor nog att orka bära takpannor på egen hand. Som barn var det bästa jag visste att vara med pappa på jobbet. Efteråt brukade vi åka och köpa glass. Det var tider det, berättar Tobias skrattandes.

Efter att Tobias färdigutbildat sig föll det sig naturligt för far och son att börja arbeta ihop. Glassarna blir det inte lika många av längre. Men lika roligt är jobbet för det. 

– Ja kul tillsammans har vi. Och till sist blev ju även jag en del av företaget, inflikar Hanna. Hon fortsätter:

– Det var efter min mammaledighet som jag kände att jag ville testa på något helt annat. Att det blev här på Takbolaget föll sig naturligt. 

Namnet avslöjar att det är tak ni pysslar med. Kan ni inte berätta lite mer om vilka tjänster ni erbjuder?

– Vi utför kompletta entreprenader, såväl nyproduktion av tak som omtäckningar till allt ifrån små garage till stora industribyggnader. Utöver takläggning erbjuder vi även tjänster inom renovering, om- och tillbyggnader, förklarar Jan.

Vad utmärker er från era branschkollegor? Förutom att ni är ett etablerat familjeföretag. 

– Takbolaget är ett lokalt företag som kunder ska känna sig trygga med när de anlitar. Snabbt, enkelt och tryggt är våra ledord och vi finns med våra kunder från idé till färdigt tak. Vi har ett kontor i Irsta som våra kunder kan besöka och vi finns här när de hör av sig med frågor eller funderingar, förklarar Ulrika.

”Snabbt, enkelt och tryggt är våra ledord”

När man anlitar Takbolaget ska man kunna känna sig trygg som kund. Vad innebär denna trygghet för era kunder?

– Våra kunder har alltid 30 dagar på sig att fatta ett beslut från det att vi lämnar ett offertförslag. Om en kund behöver byta ett tak gör vi alltid en grundlig bedömning av vilket arbete som behövs utföras, förklarar Hanna.

– Det har hänt att privatpersoner blivit lurade till att göra mer än nödvändigt och stressas till att signera bristfälliga avtal. Det går helt emot vårt arbetssätt. Vi säljer våra tjänster på kunskap och lämnar alltid förslag utifrån kundens behov. Kunderna ska känna sig trygga med att vi utför det arbete som krävs – varken mer eller mindre, poängterar Jan.

Kunderna ska känna sig trygga med att vi utför det arbete som krävs – varken mer eller mindre

Ni är ju ett familjeföretag. Hur delar ni upp arbetet här på företaget?

– Som VD har Janne huvudansvaret för företaget. Han delegerar ut arbetet och håller i de stora trådarna. Hanna har ansvaret för kundkontakten och är den personen som följer upp alla offertförslag. Tobias i sin tur är kontaktpersonen ute på fältet. Han är arbetsledaren på plats och personen våra kunder träffar när vi utför vårt arbete, berättar Ulrika.

– Själv är jag den av oss med minst kundkontakt då jag ansvarar för ekonomin och administrationen här på företaget. Det händer dock att kunder ringer mig när de har frågor om ROT-avdrag. Många kunder har frågor och funderingar kring just det, tillägger hon.

Men det är inte bara ni som jobbar här, eller hur?

– Nej precis, det stämmer. Vi har idag 10 anställda medarbetare, oss inkluderade. Vid behov hyr vi in ytterligare personal. För större arbeten och under högsäsong kan vi bli upp emot 20-25 personer, berättar Tobias.

– Sen har vi vår säljare Pelle. Han har varit med sedan 2009 och kan hela företaget utan och innan. Han ses idag som en del av familjen, inflikar Jan.

– Även Ronny har varit med länge, sedan företagets start år 2008. Det är kul att våra anställda vill stanna så länge. Den familjära känslan och de nära relationerna som finns inne på Takbolaget är något vi är oerhört stolta över, avslutar Ulrika.

Går du i tankarna att byta tak? Tveka inte att ta kontakt med oss.

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

*” anger obligatoriska fält

Jag är intresserad av följande tjänster: